N-VA niet onder de indruk van vertrek Janssens uit onderhandelingen

Volgens N-VA-onderhandelaar Liesbeth Homans had haar partij geen probleem met de persoon Patrick Janssens aan de onderhandelingstafel. "Het gaat ons om de inhoud, niet om personen", zegt Homans.

jrosquin

"Voor ons verandert dit dus in principe niets. Als meneer Janssens zelf denkt dat zijn aanwezigheid een probleem zou kunnen zijn, ga ik hem daar ook niet in tegenspreken." Intussen gaat formateur Bart De Wever (N-VA) volgens Homans verder met het voeren van informele gesprekken om zo snel mogelijk tot een meerderheid te komen.

De Wever

De Wever wil zelf niet dieper ingaan op de aankondiging van Janssens eerder op de dag dat die laatste niet langer zal deelnemen aan de onderhandelingen in Antwerpen. "Wij nemen hier akte van en werken onze afspraken en agenda verder af, vandaag en de volgende dagen", klinkt het kort.

Er wordt voorlopig niet gecommuniceerd over wat die afspraken precies inhouden. Over de vraag of de onderhandelingen met de Stadslijst nu mogelijk vlotter zouden verlopen, wil De Wever zich momenteel evenmin uitspreken.

Foto: JVDP Liesbeth Homans

Meer over Bart De Wever