Lange wachtrijen aan stemlokalen

Print

Lange wachtrijen aan stemlokalen

De Amerikanen stromen op de stemlokalen af om een nieuwe president te kiezen en het Congres ingrijpend te vernieuwen.

Wij zijn op zoek naar Amerikanen die hier wonen en die een uitgesproken voorkeur voor Mitt Romney of Barack Obama hebben. Bent of kent u zo iemand? En gaat u vannacht opblijven om de uitslag te volgen of ligt u niet wakker van de Amerikaanse verkiezingen? Laat ons iets weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.


Dinsdagmorgen (plaatselijke tijd) vormden zich bij de opening van de stembureaus soms lange wachtrijen. Ook in het sterk door de superstorm Sandy getroffen Hoboken in de staat New Jersey wachtten kiezers hun beurt om te stemmen af. Mensen, die wegens de gevolgen van het natuugeweld hun huis hebben moeten verlaten, kunnen dit per e-mail of fax doen.

In het nabije New York City gaven burgers soms hun stem in tenten, bijvoorbeeld in het zwaar getroffen kustgebied Rockaway. In de meeste delen van de metropool verloopt de stembusgang niettemin normaal.

Lees ook Evacuaties langs Amerikaanse Oostkust uit vrees voor nieuwe storm

Joe Biden

Intussen heeft de Amerikaanse vicepresident Joe Biden gestemd. De plaatsvervanger van Barack Obama betrad dinsdagmorgen (plaatselijke tijd) in zijn woonplaats Wilmington in de staat Delaware het stemhokje.

Obama zelf heeft reeds twee weken geleden in zijn woonplaats Chicago gestemd. Hij werd daarmee de eerste zittende president die voor de eigenlijke verkiezingsdag stemde.

Foto boven, AFP: wachtrij aan Metropolitan AME Church in Washington, DC
Foto onder, Reuters: Joe Biden arriveert met zijn familie aan het stembureau