Foeke Booy nieuwe trainer van Cercle Brugge

Print
Foeke Booy nieuwe trainer van Cercle Brugge

Foeke Booy nieuwe trainer van Cercle Brugge

De Nederlander Foeke Booy is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen. Hij volgt in Brugge Bob Peeters op, die werd ontslagen wegens de slechte resultaten en intussen al onderdak vond bij AA Gent.

Booy moet Cercle in de eerste plaats behoeden van de degradatie. De club staat na 14 speeldagen laatste met 7 punten, 3 minder dan nummer 15 Waasland-Beveren en al 6 minder dan Lierse en Charleroi. De Nederlander krijgt bij Cercle een contract tot het einde van het seizoen en wordt om 17u voorgesteld in het Jan Breydelstadion.

Booy was tot begin mei technisch directeur bij FC Utrecht, waar hij na tegenvallende resultaten moest opstappen. Bij de Nederlandse eersteklasser was Booy al sinds 2000 aan de slag als (assistent-)trainer en technisch directeur. Van 2007 tot 2009 volgde een korte onderbreking bij Al-Nassr in Saoedi-Arabië en Sparta Rotterdam.

De 50-jarige Fries is geen onbekende in Brugge: van 1989 tot 1993 maakte hij het mooie weer als aanvaller bij Club. In België speelde hij ook nog voor KV Kortrijk en AA Gent. In 1996 sloot hij zijn spelerscarrière af bij Utrecht.

Archiefbeeld Photo News