Gesprekken over begroting gaan maandag verder

Print
Gesprekken over begroting gaan maandag verder

Gesprekken over begroting gaan maandag verder

Het kernkabinet heeft zondag opnieuw de hele dag vergaderd over de begroting voor 2013. De vicepremiers komen maandag om 13 uur opnieuw bijeen in de ambtswoning van de premier om het overleg met de sociale partners, om 15 uur, voor te bereiden. Rond 17 uur wordt dan opnieuw verzamelen geblazen voor het begrotingswerk.

De topministers zijn er nog steeds niet in geslaagd om de discussies over de primaire uitgaven af te ronden. Er zou met name rond defensie een confrontatie geweest zijn. Daarnaast werd ook gepraat over besparingen in de ontwikkelingssamenwerking en de overheidsbedrijven, twee bevoegdheden van Paul Magnette (PS).

Het kernkabinet had het ook over algemene zaken, zoals de vraag of men gaat voor enkele grote maatregelen (indexsprong, verhoging van btw-tarief zonder dat dit op de index weegt, ...), of voor een reeds kleine maatregelen, de zogenaamde kaasschaafmethode.

Volgende week komt onvermijdelijk ook het Dexia-dossier weer boven water. De restbank heeft nood aan 5 tot 7 miljard euro vers kapitaal dat door België en Frankrijk ter beschikking gesteld zal moeten worden. Tot nu tot hebben beide landen elk de helft voor hun rekening genomen, maar Parijs zou dat evenwicht willen herzien. De vraag blijft ook nog hoe deze hulp in de boeken geschreven zal moeten worden.

Belga

Foto: Elio Di Rupo en Olivier Chastel (MR)

Foto Belga