Peeters: "Gent heeft genoeg kwaliteit voor play-off I"

Print
Peeters: "Gent heeft genoeg kwaliteit voor play-off I"

Peeters: Gent heeft genoeg kwaliteit voor play-off I

Op het oefencomplex van AA Gent is Bob Peeters donderdag voorgesteld als de nieuwe trainer. Peeters trainde in Gent al de beloften, nu wacht hem bij de A-ploeg een grote uitdaging: de Buffalo's staan na 13 wedstrijden pas negende.

Lees ook: Bob Peeters nieuwe coach van AA Gent

"Ik ken het huis, dit voelt dus als een soort van thuiskomen", begon een ontspannen Peeters zijn verhaal. "Ik droomde er al langer van om ooit eens hoofdtrainer van AA Gent te worden. Vandaag is het dus zover."

De ex-trainer van Cercle keerde meteen terug uit Spanje toen Gent hem contacteerde. "Ik was er op vakantie toen voorzitter Michel Louwagie me opbelde en vroeg of ik interesse had om trainer te worden van AA Gent. Daar kan je toch geen neen op zeggen? Ik keerde meteen terug en na een goed gesprek was de zaak meteen beklonken. Ik blijf tot het einde van het seizoen, met een optie op nog een bijkomend jaar. Na dit seizoen is er dus een evaluatie en dat is een keuze die ik zelf heb gemaakt."

Sportief blijft Peeters voorzichtig. "Mijn doel is om Gent opnieuw een plaats te geven in de top zes. Er zit hiervoor voldoende kwaliteit in de spelersgroep. Ik moet ervoor zorgen dat er weer met passie getraind en gespeeld wordt, er moet een ploeg op het veld staan die er invliegt van bij de aftrap. Het is aan mij om te zorgen voor de gepaste mentaliteit bij de spelers en zo samen te slagen in ons doel."

Louwagie: "Goede keuze"

"Ik ben er zeker van dat we een goede keuze maakten", aldus Michel Louwagie, de manager van de Buffalo's. "Wij wilden als nieuwe trainer na het ontslag van Sollied iemand die de club door en door kent. Bovendien wilden we een Belgische coach en zo zijn we snel bij Bob Peeters gekomen."

Belga
Foto Photo News