Bob Peeters nieuwe coach van AA Gent

Print
Bob Peeters nieuwe coach van AA Gent

Bob Peeters nieuwe coach van AA Gent

Bob Peeters is de nieuwe coach van AA Gent. Peeters, zaterdag pas ontslagen bij rode lantaarn Cercle Brugge, volgt er de vorige week ontslagen Noor Trond Sollied op. Om 17u30 wordt hij voorgesteld in het oefencomplex van de Gentenaars. Dat maakte AA Gent donderdag bekend.

De 38-jarige Peeters begon drie jaar geleden zijn trainerscarrière als beloftencoach bij AA Gent. Hij leverde er uitstekend werk en werd er al snel weggeplukt door Cercle Brugge, waar hij in mei 2010 de ontslagen Glen De Boeck moest opvolgen. In zijn eerste twee seizoenen loodste hij Cercle met knap voetbal naar respectievelijk een negende en zevende plaats in de Pro League, maar dit jaar bleek de magie, mede door het vertrek van enkele sterkhouders in het tussenseizoen, uitgewerkt. Na 12 speeldagen stonden de Bruggelingen met amper vier punten troosteloos laatste. De 2-1 nederlaag op Standard betekende de genadeslag voor Peeters, die daags nadien door de Vereniging aan de deur werd gezet.

Ook in Gent treft hij een ploeg in volle crisis aan. In de stand staan de Buffalo's na 13 speeldagen met 19 punten op een teleurstellende negende plaats. Sollied kreeg de ploeg dit seizoen niet op de rails en werd vorige week ontslagen na het 0-1 thuisverlies tegen KV Kortrijk. Dinsdag werd er bovendien zwaar verloren (5-0) op het veld van Anderlecht en gaf de ploeg een ongeïnspireerde en lusteloze indruk.

Peeters mag al meteen stevig aan de slag, want zaterdag ontvangen de Buffalo's Racing Genk in de topper van de veertiende speeldag.

Foto: Belga