Vader verdronken peuter stapt uit het leven

Levi De Roey uit Herselt, de vader van de peuter Bryan die eind 2011 verdronk in een regenton, heeft zaterdag een einde gemaakt aan zijn leven.

ikerremans

De affaire veroorzaakte destijds grote commotie. Levi De Roey en Kelly De Greef, toen beiden 19, woonden nog maar net in een chalet in De Schrieken in Herselt. Op 15 november 2011 om 16.30u merkten ze dat hun bijna tweejarig zoontje Bryan spoorloos was. Ze waarschuwden om 17.01u de politie.

Agenten doorzochten het huis en de omgeving en vonden het levenloze lichaam van Bryan in een regenwaterton achter de chalet. In plaats van het kind er meteen uit te halen, besloten ze op de ambulance en het parket te wachten. Mogelijk ging het om een misdrijf: de familie De Roey was eerder met het gerecht in aanraking gekomen.

Toen de ouders doorhadden dat hun kind in de ton lag, hielden de agenten hen daar van weg, ook al ondernamen ze diverse radeloze pogingen om bij hun zoontje te komen. Pas een kwartier tot een halfuur later (afhankelijk van de bron), beval een parketmagistraat het kind uit de ton te halen. De reanimatiepogingen waren vergeefs.

Bryan lag mogelijk al een uur in de ton en had naar alle waarschijnlijkheid niet meer gered kunnen worden, maar de ouders vergaven het de agenten niet. Na klacht van Levi en Kelly startte het Comité P een onderzoek naar schuldig verzuim vanwege de zes betrokken agenten. In mei dit jaar werden ze daarvan vrijgepleit. Er werd ook een intern tuchtonderzoek gestart tegen de agenten, dat vandaag nog altijd loopt.

Volgens een anonieme bron bij de politie kon Levi De Roey het niet verkroppen dat hij zijn kind niet heeft kunnen helpen. Volgens een andere politiebeambte waren de ouders in het afgelopen jaar wat op de dool geraakt. In het weekendverblijf in Herselt mochten ze niet blijven wonen, maar bij weten van de politieman waren ze ook niet elders ingeschreven.

Hij spreekt van oplopende spanningen, ook tegenover anderen, gepaard gaande met verbale agressie. Een vroegere vriend en buur van Levi zegt dat het uit was geraakt met Kelly, dat Levi soms meer dronk dan goed voor hem was en dat hij recentelijk logeerde bij een vriend in Herselt. Die vriend heeft hem zaterdagochtend gevonden.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be.

DH, HHM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer