Strooidiensten rijden voor het eerst uit

Wie vanochtend de baan op wilde, moest voor het eerst dit najaar zijn ijskrabber bovenhalen. Ook de komende dagen is er kans op nachtvorst, met mogelijk ijzelplekken op de weg. Daarom reden afgelopen nacht ook al een honderdtal strooiwagens uit in Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen, goed voor zo'n 300 ton zout.

fvranckx

Zaterdagmiddag is er geregeld zon, maar vooral over de westelijke helft van het land komen ook enkele buien voor. Daarbij is er kans op hagel en onweer. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is zwak tot matig. Aan zee is hij vrij krachtig en tijdens buien kunnen windstoten optreden. Maxima: 3 graden in de Ardennen en 6 tot 9 graden elders.

Zaterdagavond en -nacht wordt het droog met opklaringen. Aan de kust kunnen af en toe nog buien vanaf de Noordzee binnendrijven. Later vannacht kan landinwaarts plaatselijk mist of lage bewolking ontstaan. Minima: 3 graden aan zee en 0 tot min 5 graden verder landinwaarts.

Na het optrekken van het ochtendgrijs zijn er zondag perioden met zon. In de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe. Er waait een zwakke, later een matige wind uit zuidwest tot zuid. Maxima: 4 graden in de Ardennen en 7 tot 10 graden elders. Regenachtig in de nacht van zondag op maandag.

Tijdens de rest van de herfstvakantie blijft het wisselvallig met van tijd tot tijd regen of een bui. De middagtemperatuur schommelt rond 9 graden. Nachtvorst blijft dan wel uit.

Belga Foto BFM

Meer over Weer