Paul De Leeuw en VTM sluiten nieuwe deal

De samenwerking tussen VTM en Paul De Leeuw krijgt een vervolg van langdurige aard. Beide partijen hebben vrijdag een nieuwe overeenkomst gesloten.

verlinden yolande

Het nieuws komt niet geheel onverwacht. Enkele dagen geleden was er al het nieuws dat Manneke Paul, dat rond Allerheiligen zou aflopen, zou doorgaan tot de kerstvakantie. De kijkcijfers, zo'n 300.000 per uitzending, zijn meer dan oke. VTM scoort tegen de dertig procent marktaandeel op de late maan- en donderdagavond en dat is veel meer dan vroeger. Maar er is meer. Ook na de winterstop komt Manneke Paul op het scherm. De Leeuw heeft vrijdag aangekondigd dat er met zijn bedrijf EVA Media een deal is afgesloten met VTM voor 24 nieuwe afleveringen in het voorjaar van 2013. Bovendien is er een principe-akkoord getekend om vanaf 1 augustus 2013 een exclusieve verbintenis voor twee jaar aan te gaan met de Vlaamse Media Maatschappij.

Gedurende die periode zal Paul behalve Manneke Paul ook andere programma's kunnen presenteren voor VTM. De programma's zullen telkens door zijn productiehuis EVA Media worden geproduceerd. Daarnaast blijft De Leeuw ook nog televisie maken in Nederland. Daar start zijn nieuwe show Langs De Leeuw zaterdag .  De Vlaamse uitzendingen neemt hij op zondag op.