thumbnail: null
thumbnail: null

Straatracers blijken zelf agenten

Verontruste inwoners van het Vlaams-Brabantse Perk (Steenokkerzeel) en Kampenhout belden woensdag naar de politie omdat er in hun straat een race aan de gang was. Maar dat was net een oefening van de speciale eenheden van de federale politie.

jatimmermans

Onder meer in de Hoogstraat in Perk wordt al enkele dagen hard gereden door een goudkleurige en een bruine Peugeot 207. Dat zorgde voor onrust bij de bewoners. In de Hoogstraat ontbreekt een fietspad en moeten schoolkinderen dus op de rijbaan rijden. Bovendien geldt er een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Een alerte buurtbewoner noteerde de nummerplaten van de 'straatracers' en gaf die door aan de lokale politie van de zone Kastze (Kampenhout - Steenokkerzeel - Zele). Al snel bleek dat het om wagens gaat die bemand worden door leden van de speciale eenheden van de federale politie. Ze oefenen verscheidene technieken uit. Maar de bewoners zijn niet opgezet met dit gevaarlijk rijgedrag. Bovendien wist niemand iets af van de oefening.

Zonechef Jaak Vissers van de politiezone Kastze is wel op de hoogte. "Het gaat om een opleiding van de federale politie en meer bepaald van de CGSU, dat is de vroegere interventie- eenheid."

Dat de oefening op de openbare weg plaatsvindt, is volgens de zonechef noodzakelijk. "Als men in reële situaties komt, moet men op alles voorbereid zijn."

JULIAAN DELEEBEECK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer