thumbnail: null
thumbnail: null

Spanje leeft mee met Ford Genk

De een zijn dood is de ander zijn brood, luidt het spreekwoord. De sluiting van Ford Genk is goed voor de zwaar geplaagde Spaanse economie: met de verhuis van de productie van Ford Genk naar Ford Almussafes (Valencia) komen er in één klap 1.400 arbeidsplaatsen bij. Maar toch leeft Spanje mee met de werknemers hier.

fvranckx

De website van El País schrijft dat de Valenciaanse fabriek vanaf 2014 in eerste instantie de productie van de Mondeo, de S-Max en de C-Max overneemt van Genk. Al verhuist die mogelijk nadien nog naar Duitsland. Toch treueren de Spanjaarden niet. Ze krijgen namelijk ook de Kuga, de Transit Connect en de nieuwe terreinwagen van de Amerikaanse autoconstructeur.

Dat zou het aantal arbeidsplaatsen in de fabriek opdrijven van 6.100 tot 7.500, aldus de Spaanse krant.

"Dit smaakt zoetzuur", reageert de plaatselijke socialistische vakbond UGT wel op de berichten over de sluiting van Ford Genk. "Dit is geen goed nieuws voor Ford Europa."

De president van de regio Valencia reageert wel enthousiaster. "Dit toont aan dat onze regio attractief blijft voor investeerders", laat hij optekenen op de website van El Mundo.

Al wordt de sluiting van Ford Genk elders op de site "een koude douche voor België" genoemd.

FiVr

Meer over Ford Genk

Aangeboden door onze partners