Hazodi

Arbeidsauditeur: ''Gepest HaZoDi kwam van beide kanten'' (video)

Print
Arbeidsauditeur: ''Gepest HaZoDi kwam van beide kanten'' (video)

Arbeidsauditeur: ''Gepest HaZoDi kwam van beide kanten'' (video)

Hasselt - Binnen de politietop van de zone Hazodi waren er grote vetes, maar van eenzijdige pesterijen door diezelfde top was geen sprake. Dat blijkt uit het onderzoek van Toezicht op het Welzijn op het Werk, waarvan de Hasseltse arbeidsauditeur Herwig L'Homme de conclusie toegestuurd kreeg. Dat maakte TV Limburg maandag bekend.

De Limburgse regionale zender had een gesprek had met L'Homme, die niet voor de camera wilde praten. Het onderzoek van Toezicht op het Welzijn op het Werk wees uit dat de klokkenluiders en de politieleiding elkaar het leven zuur maakten. De problemen tussen de top en de klokkenluiders zouden nog altijd niet van de baan zijn.

Volgens de arbeidsauditeur is er een "hyperconflict". In heel de politietop probeerden mensen macht van anderen te ontfutselen om op die manier zichzelf meer macht toe te eigenen. De arbeidsauditeur stelde zeer duidelijk dat de problemen verder reikten dan op professioneel gebied.

"De bedoeling was echt om anderen te raken. Dat was gelukt want de wederzijdse pesterijen veroorzaakten heel veel menselijk leed", luidt het. De conclusie van Toezicht op het Welzijn op het Werk wordt eerstdaags aan de advocaten van de verschillende partijen bezorgd. De raadslieden kunnen dan oordelen of en hoe ze de onderzoeksresultaten aanwenden in het strafrechtelijk dossier.

Volgens TVL wilde geen enkele van de partijen commentaar geven omdat ze zelf nog geen kopie van het onderzoek ontvingen. "Maar het spreekt voor zich dat ook deze conclusie heel wat stof zal doen opwaaien", aldus TVL.


Bekijk de reportage van TVL:

Belga / foto LD