Ron Jans ontslagen bij Standard

Print
Ron Jans ontslagen bij Standard

Ron Jans ontslagen bij Standard

De 54-jarige Nederlander Ron Jans is niet langer de trainer van Standard. Dat meldde de Luikse club maandagavond laat nog op zijn website. Er werd in onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen.

"Gezien de negatieve resultaten was dit onvermijdelijk", luidt het bericht. "Het is erg jammer dat er zo snel een einde aan moest komen. Jans slaagde erin om snel een fantastische band met spelers staf en supporters te smeden. Helaas bleven de gewenste resultaten uit."

Standard ging zondag op de elfde speeldag met 3-1 de boot in bij Bergen. Het was de vijfde nederlaag in zes wedstrijden. Met 13 punten is Standard twaalfde in de stand, op negen punten van de leiders Club Brugge en RSC Anderlecht.

Jans volgde dit seizoen José Riga op. Hij kwam over van het Nederlandse Heerenveen, waar hij sinds 2010 aan het roer stond. Voordien was hij acht seizoenen lang de trainer van FC Groningen.

Standard, dat berichten over het ontslag heel de avond lang had ontkend, is de eerste club in de Belgische eerste klasse die dit seizoen van trainer wisselt/p>

Ondertussen zou de club al hebben gepraat met Felice Mazzu, de trainer van WS Woluwe, de leider in tweede klasse/p>

Foto Belga