Celstraffen met uitstel voor aanvallers Felix Alen

Print
Celstraffen met uitstel voor aanvallers Felix Alen

Celstraffen met uitstel voor aanvallers Felix Alen

Een 53-jarige man en zijn 40-jarige kompaan die op 4 januari 2011 topkok Felix Alen (62) aanvielen in Diest zijn door de Leuvense correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel gedurende drie jaar. Het duo verkocht de kok enkele klappen waaraan hij een wervelfractuur overhield. Ze moeten hun slachtoffer circa 16.000 euro provisionele schadevergoeding betalen.

De chefkok was op restaurant geweest bij Nicky's Catwalk in Diest. Alen vierde er zijn herstel van darmkanker met een etentje in het gezelschap van zijn vrouw. Toen hij de zaak verliet, zag hij het duo uit Diest wildplassen en maakte daar een opmerking over. Daarna klopten de twee mannen op de achterruit van zijn auto, waarna het tot een vechtpartij kwam.

Aan dat gevecht hield de kok, die een restaurant heeft in Schaffen, een gebroken wervel in de onderrug over. Hij werd door een gerechtsarts blijvend arbeidsongeschikt verklaard voor 5 procent.

Gezien beiden sinds de vechtpartij een stabiel leven leidden en geen nieuwe feiten pleegden, kregen ze een celstraf van twee jaar en een boete van 1.100 euro met uitstel. Ze moeten verder een cursus omgaan met agressie volgen en zich houden aan de afspraken met de justitie-assistent. De rechter volgde met dit vonnis de vordering van het openbaar ministerie.

De burgerlijke partij kreeg voor de opgelopen verwondingen ongeveer 16.000 euro schadevergoeding toegekend. Indien Alen in de toekomst nog een operatie moet ondergaan als gevolg van zijn opgelopen verwondingen, is dat eveneens voor rekening van het duo.


Belga/foto LD

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio