Hasselaar met vreemde sekstheorie vrijgesproken van zedenschennis

Print
Hasselaar met vreemde sekstheorie vrijgesproken van zedenschennis

Hasselaar met vreemde sekstheorie vrijgesproken van zedenschennis

Hasselt - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft maandag een 34-jarige man uit Hasselt vrijgesproken van aanranding van de eerbaarheid en openbare zedenschennis.

De man van Afghaanse origine dacht wel op bizarre wijze over jonge vrouwen. Hij verklaarde tegenover de rechtbank dat meisjes, die drinken en roken, oud genoeg zijn om seks te hebben. Hij beschouwde ze als hoeren.

Hij moest zich voor de rechtbank verantwoorden omdat hij aan de Hasseltse stationsbuurt een vrouw betast zou hebben en met zijn geslachtsdeel aan het spelen was toen hetzelfde slachtoffer passeerde. De vrouw beweerde de man op straat herkend te hebben, maar dat achtte de rechtbank als een onvoldoende bezwarend element. De Hasselaar kreeg op basis van twijfel de vrijspraak.

Zijn raadsman liet verstaan zijn cliënt te kennen als een keurige jongen. De advocaat wees erop dat het slachtoffer hem vier jaar na de feiten in de stad herkend zou hebben en drong dus aan op een vrijspraak.

De rechter wees de man er wel op dat hij uitspraken over zijn zienswijze over vrouwen beter niet aan het adres van de politie deed. "U heeft zich te houden aan de normen en wetten, die in België gelden," zei de rechter tegen de Hasselaar.


Lees ook: Afghaan: "Als meisjes oud genoeg zijn om te drinken, mogen ze seks hebben"
Belga/JaNi/foto SM

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio