Jeugdvriendinnen uit As komen na meer dan halve eeuw terug samen

Print
Jeugdvriendinnen uit As komen na meer dan halve eeuw terug samen

Jeugdvriendinnen uit As komen na meer dan halve eeuw terug samen

As -

Meer dan een halve eeuw geleden waren deze dames van de Steenweg in As een groep onafscheidelijke tienermeisjes: voor elkaar hadden zij geen enkel geheim en meedoen werd spontaan en solidair ingevuld.

“Heel As was van ons”, riepen ze toen tegen elkaar, natuurlijk in het echt Assers en zo beleefden zij het ook.

Na die onbezonnen jaren koos toch ieder voor de grote liefde , zwierven uit en kregen kinderen. Op een na, woont niemand van hen nog in As, dat superdorp.

De gezworen vriendschap viel mede daardoor op een laag pitje. Natuurlijk is iedereen nu al meerdere keren een fiere oma. Tijd dus voor een terugblik.

Simonne Nouwen nam het initiatief om na meer dan 50 jaar samen die verrukkelijke tijd in verhalen van en voor elkaar weer eens boven tafel te krijgen. En dat lukte. De tafel werd gedekt bij Melanie Engelen en iedereen was op de afspraak. De anekdotes bleven komen… en de schaterlach natuurlijk ook. De namiddag was vanzelfsprekend veel te kort om al die pikante maar toch onschuldige jeugdvreugde verteld te krijgen. Een volgende afspraak is dan ook in de maak, een absolute must.

Op de foto vlnr, Yvonne Nouwen, Roza Engelen, Josée Lemmens, Simonne Nouwen, Sylvie Engelen, Jeanne Scheepers, Melanie Engelen.

INGESTUURD DOOR MARCELLA GEERDENS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio