89-jarige veroordeeld tot tien jaar cel wegens doodslag

Print
89-jarige veroordeeld tot tien jaar cel wegens doodslag

89-jarige veroordeeld tot tien jaar cel wegens doodslag

Edmond De Haeck (89) uit Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) is maandagmiddag op het hof van assisen in Leuven door de volksjury veroordeeld tot tien jaar cel. De tachtiger werd eerder schuldig verklaard aan doodslag op Paula Dekempeneer (76) op 28 september 2010 in Ruisbroek. Hij bracht ze om met achtenveertig messteken.

Op 28 september wachtte hij tot zijn vriendin in bed lag. Hij wist al enkele weken dat hij haar flat in de Fabrieksstraat in Ruisbroek moest verlaten. Hij ging naar de slaapkamer en bracht haar enkele messteken toe met een groot mes. Dit mes was blijkbaar niet scherp genoeg, hij haastte zich naar de keuken om een nieuw te halen. Ondertussen zette hij de televisie luider zodat niemand haar geschreeuw kon horen. Toen hij terug kwam maakte hij Paula met vele messteken af. Daarna wilde hij de buitenwereld laten geloven dat hij een poging tot zelfmoord had ondernomen.

Het was voor de politie duidelijk dat Edmond de dader was, hij werd onder het bloed en met een mes aangetroffen. Aan de verbalisanten had hij al gezegd dat hij Paula zeventien keer had gestoken. Daags nadien in het ziekenhuis herhaalde een energieke De Haeck dit samen met: "Wat gebeurd is, is gebeurd. We kunnen nu niet meer terug".

"Als verzachtende omstandigheden kunnen zijn blanco strafblad en hoge leeftijd ingeroepen worden. Edmond De Haeck wordt veroordeeld tot tien jaar cel, hij wordt eveneens levenslang uit zijn burgerrechten ontzet en moet nog 14.316 euro kosten betalen aan de rechtbank", vertelde de assisenvoorzitter.

Belga