Pussy Riot-leden overgebracht naar strafkampen in Rusland

Print
Pussy Riot-leden overgebracht naar strafkampen in Rusland

Pussy Riot-leden overgebracht naar strafkampen in Rusland

De twee veroordeelde leden van het Russische collectief Pussy Riot zijn maandag naar hun afgelegen strafkampen overgebracht. De gevangenis van Moskou bevestigde het transport, aldus advocaat van het collectief Mark Fejgin maandag aan persagentschap Interfax.

De 22-jarige Nadjezjda Tolokonnikova, die een vierjarige dochter heeft, komt terecht in een kamp op meer dan 420 kilometer van Moskou. Dat deelt de beruchte artiestengroep Vojna mee, maar werd nog niet officieel bevestigd. De echtgenoot van Tolokonnikova is lid van de groep.

Marija Aljochina (24), moeder van een vijfjarige jongen, zit haar straf uit in de stad Perm, op 1.150 kilometer ten oosten van de Russische hoofdstad, aldus nog Vojna.

Het derde lid dat terechtstond, Jekaterina Samoetsevitsj, zag haar twee jaar strafkamp omgezet worden in een voorwaardelijke straf.

De dames werden veroordeeld voor hooliganisme en religieus geweld. In februari hadden ze in een punkgebed in een Moskouse kathedraal kritiek geuit op president Vladimir Poetin.

Foto: AFP
Maria Alyokhina (l.) en Nadezhda Tolokonnikova