Benteke dinsdag voor rechter in zaak rond carjacking

Print
Benteke dinsdag voor rechter in zaak rond carjacking

Benteke dinsdag voor rechter in zaak rond carjacking

Christian Benteke moet zich dinsdag voor de correctionele rechtbank in Luik verantwoorden voor zijn vermeende deelneming aan een strafexpeditie en een carjacking. De profvoetballer, vorige week nog doelpuntenmaker voor de Rode Duivels in de WK-interland tegen Schotland, ontkent dat hij bij de feiten betrokken was.

Het onderzoek van het dossier stond ingeschreven voor de zitting vorige week, maar werd toen wegens de professionele verplichtingen van de voetballer uitgesteld naar dinsdag 23 oktober.

Benteke (21) wordt ervan verdacht in november 2011 te hebben deelgenomen aan een strafexpeditie gevolgd door een carjacking. De spits van Aston Villa speelde toen voor KRC Genk. Benteke, die de tenlasteleggingen ontkent, werd in Luik opgepakt na een scène die veel weg had van een strafexpeditie.

'Bezoek'

Aan de oorsprong van de zaak ligt de verkoop van een wagen die in Parijs was gestolen. De verkoper beweert de oorsprong van die wagen niet te kennen. De koper, geholpen door enkele vrienden, onder wie Christian Benteke, organiseerde een 'bezoek' aan de verkoper om de toestand op te helderen. De verkoper werd in een Luikse straat door drie mannen aangevallen en met geweld uit zijn auto gezet.

Die verkoper beweert dat Christian Benteke aanwezig was op de plaats van de feiten, want hij zou aanvaard hebben ze te vervoeren. Benteke zou niet actief hebben deelgenomen, maar gewoon aanwezig geweest zijn.

Benteke ontkent

Christian Benteke betwist dat hij deelnam aan een criminele daad. Dinsdag zal hij aanwezig zijn op de zitting. Hij wordt verdedigd door meester Paul Delbouille.

Foto: Jeffrey Gaens