Gezocht: Quizfanaten als in 'Quiz me Quick' van Bart De Pauw (oproep)

Print

Gezocht: Quizfanaten als in 'Quiz me Quick' van Bart De Pauw (oproep)

De voorbije weken moest de VRT de zondagavond noodgedwongen afstaan aan vtm en 'Deadline 14/10'. Nu wil de openbare omroep die terug. En daarvoor wordt grof geschut ingeschakeld, met twee nieuwe programma’s van Bart De Pauw: Twee tot de Zesde Macht' en het deels in Diest opgenomen 'Quiz me Quick'.

Het Belang van Limburg is op zoek naar de ferventste quizzers van onze provincie. Bent u zo iemand? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.


'Quiz me Quick' is opgebouwd rond dromers en deprimo’s die mekaar toevallig vinden in een quizploeg. Als de rest van deze reeks ook maar in de buurt komt van het niveau van de eerste aflevering, hebben we een absolute topreeks gezien die we dringend moeten exporteren. Al heeft 'Quiz me Quick' opnieuw zijn titel niet mee.Als De Pauw ergens het verschil kan maken op televisie is het wel als scenarioschrijver. Correctie: De Pauw maakt het verschil als scenarioschrijver. Zonder de regie van Jan Mathys en de prestatie van de ijzersterke cast te vergeten.

De figuren die neergezet worden stammen uit de rijke Vlaamse traditie van televisiepersonages met een hoek af. Maar het zijn geen eenzijdige karikaturen waarvan iedereen wel een afgezwakte vorm kent. Geen Frankie Loosvelds of Guido Pallemansen.

In één aflevering krijgen de figuren meer diepgang dan in een volledige ronde 'De Ronde'. En als er dan nog een pluim bij kan, is het voor het gebruik van de verschillende dialecten in 'Quiz me Quick'.

Werkelijk alles is perfect op maat gesneden. De Pauw heeft nieuwe veren en ze moeten gezien worden.

Foto's DV/VRT

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio