Britse vrouw als kind opgevoed door apen

Print
Britse vrouw als kind opgevoed door apen

Britse vrouw als kind opgevoed door apen

Een Britse vrouw beweert dat ze als kind vijf jaar lang opgroeide tussen de apen in de Colombiaanse jungle, alvorens ze opgemerkt werd en verkocht aan een bordeel in ruil voor een papegaai. Dat staat in The Sun.

Marina Chapman (62), een moeder van twee kinderen zegt dat ze verzorgd werd door een kolonie kapucijnapen nadat ze gekidnapt werd en vervolgens in de jungle werd achtergelaten.

Naar eigen zeggen wist ze te overleven door vogels en konijnen met haar handen te vangen. Na ongeveer vijf jaar te hebben doorgebracht in de jungle werd de vrouw opgemerkt door jagers die haar meenamen naar de dichtstbijzijnde stad en haar verkochten aan een bordeel. Daar was gedoemd tot een leven als prostituee, maar ze slaagde er in om te ontsnappen.

Ze wist te vluchten naar Groot-Brittannië en vestigde zich in de stad Bradford, waar ze aan de slag ging als huishoudhulp.

Chapman leerde er kerkorganist John Chapman kennen, met wie ze in 1977 huwde. Het koppel kreeg twee kinderen. Volgens dochter Vanessa hield haar moeder er soms toch wel vreemde opvoedingsmethoden op na. "Als we eten wilden, moesten we altijd eerst geluiden maken", zei ze daarover.

Boek

Het merkwaardige verhaal van Chapman is intussen in een boek gegoten en er zijn plannen voor een documentaire over haar opvallende leven. Het boek Het meisje zonder naam: Het ongelofelijke waargebeurde verhaal van het meisje dat opgevoed werd door apen verschijnt in de lente van 2013.