Deze week terrasjesweer, herfstvakantie wordt koud

Print
Deze week terrasjesweer, herfstvakantie wordt koud

Deze week terrasjesweer, herfstvakantie wordt koud

Profiteer er nog even van: tot woensdag klimmen de temperaturen tot boven de 20 graden. En buiten wat ochtendgrijs blijft het bovendien overal droog. Vanaf de tweede helft van de week zullen de temperaturen gevoelig dalen.

Het is maandagmiddag droog en landinwaarts vrij zonnig. Aan de kust en in het uiterste westen komen ook lage wolkenvelden voor. Er waait een zwakke oostenwind. De maxima bedragen 18 graden aan de kust en 20 tot 23 graden elders.

Maandagavond en -nacht blijft het droog met brede opklaringen. Op meerdere plaatsen ontstaat mist die lokaal dicht kan worden. De minima bedragen 8 tot 12 graden.

Na het optrekken van nevel, mist of lage wolken zijn er dinsdag perioden met zon. Aan de kust kan het tot 's middags duren vooraleer de zon door het wolkendek breekt. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige oostenwind bij maxima van 17 tot 20 graden.

Woensdag wordt het zowat 15 graden. Vanaf vrijdag schommelt het kwik nog rond 7 graden. Voorlopig blijft het rustig en droog maar in het weekend komt er meer wind en neemt de kans op buien toe. Op de Hoge Venen kunnen dat sneeuwbuien zijn. Ook kan het in de nacht en ochtend, vooral in de Kempen en de Ardennen, licht vriezen.

Belga
Foto PhotoNews