Heldenbergh start actie tegen 'Vlaamse' schepen in Aalst

Print

Heldenbergh start actie tegen 'Vlaamse' schepen in Aalst

Acteur Johan Heldenbergh, die in Hofstade woont (een deelgemeente van Aalst), is op zijn Facebookpagina een actie begonnen waarmee hij het voornemen van de nieuwe burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) om in Aalst een schepen van Vlaamse Zaken te benoemen, hekelt.

De nieuwe functie zou vervuld worden door Karim Van Overmeire, die twee jaar geleden van het Vlaams Belang overstapte naar de N-VA. “Ik geloof nooit dat de N-VA, en dus bij uitbreiding de nieuwe Aalsterse burgemeester, dit meent. Ik vermoed dat ze die ex-blokker (waarschijnlijk terecht) geen echte zaken kunnen laten opknappen en hem zeker geen belangrijke verantwoordelijkheid willen geven”, stelt Heldenbergh.

"overbodig"

“Ik stel voor dat we die arme overbodige schepen van Vlaamse Zaken in Aalst ook werkelijk wat om handen geven. Laten we met zijn allen zijn departement bestoken met Vlaamse zaken... E-mails en e-mails met belangrijke vragen als daar zijn: Is het nog toegelaten om Brusselse wafels te eten? Is de burgemeester verfranst als hij “dictionnaire” zegt op tv in plaats van “woordenboek”...?

Voor Heldenbergh kan de nieuwe schepen bij zijn aantreden op 2 januari niet genoeg bestookt worden met voorstellen. “Als we met duizend zijn, sturen we elke dag een mail. Wat als we met tienduizend waren?”

sp.a verzet zich, CD&V niet

Intussen stelt de sp.a, de coalitiepartner van N-VA in het nieuwe Aalsterse gemeentebestuur, zijn veto tegen de benoeming van Karim Van Overmeire als nieuwe schepen. Van Overmeire was bij zijn vroegere partij Vlaams Belang een van de auteurs van het 70-puntenplan tegen migratie. Partijvoorzitter Bruno Tobback zegt in De Morgen dat hij de aanstelling van Van Overmeire niet ziet zitten.

CD&V-Aalst, de partij van aftredend burgemeester Ilse Uyttersprot heeft veel minder moeite met de keuze van N-VA voor Van Overmeire en zal zich er dan ook niet tegen verzetten. "We hebben dat bestuursakkoord getekend en ik veronderstel dat iedereen toch leest wat hij tekent. In dat akkoord zijn de functies verdeeld over de partijen, maar het is de partij die de mensen benoemt. Daar hebben wij dus niets over te zeggen", zegt Uyttersprot op Radio 1.

RDC

Foto boven: JHS
Johan Heldenbergh

Foto midden: Karim Van Overmeire

www.facebook.com/degoedevlaming