Ive Gödecke weer thuis maar heeft dochter nog niet terug

Print
Ive Gödecke weer thuis maar heeft dochter nog niet terug

Ive Gödecke weer thuis maar heeft dochter nog niet terug

Ive Gödecke (33) weet morgen, dinsdag, wanneer hij zijn vijfjarig dochtertje Jordan weer in zijn armen kan sluiten. Hij keerde gisteren terug uit Zuid-Afrika. Zijn ex en hun dochtertje, om wie de gescheiden ouders al drie jaar een verbeten strijd leveren, kwamen vorige week al terug.

Na elf maanden in Zuid-Afrika te hebben verbleven, is hij blij om eindelijk weer voet op Belgische grond te kunnen zetten. “Al had ik hier natuurlijk liever met mijn dochtertje aan de hand gestaan”, zegt hij.

Drie jaar al zijn de dakwerker uit Oostmalle en zijn ex-vrouw Lisa Michael (40) verwikkeld in een vechtscheiding. In november 2009 werd Jordan, toen 2,5 jaar, door haar mama ontvoerd naar Zuid-Afrika. Voor Ive Gödecke het begin van een lange en erg dure lijdensweg.

Financieel gepluimd

“Naast het verdriet om het gemis van Jordan is dit ook financieel een catastrofe. Tot nu toe heeft deze affaire ons 421.000 euro gekost. Daarin zitten alle kosten: van reistickets tot hotelrekeningen, privédetectives en advocaten”, zegt Ike, de jongere broer van Ive. “Hij is alles kwijt. Zijn huis, zijn job, zijn spaarcenten. De hele familie heeft een duit in het zakje gedaan.”

Ive Gödecke reisde op 25 november vorig jaar naar Kaapstad om er zijn dochtertje op te halen. Maar zijn ex, in ons land bekend van het vtmprogramma Dancing on Ice, hield hem aan het lijntje en kwam telkens met andere voorwaarden op de proppen. De rechter gaf haar gelijk, ook al speelden alle elementen in het dossier in haar nadeel.

Jordan en haar mama zijn vorige week in Kaapstad opgehaald door het Fast-team van de federale politie (team gespecialiseerd in het zoeken naar voortvluchtige personen, red.) en naar België overgebracht. Intussen konden we achterhalen dat Jordan en haar mama in het gezinsondersteunend centrum Wingerboei in Deurne verblijven. Morgen, dinsdag, om 11u moeten Ive Gödecke en zijn ex voor de jeugdrechter verschijnen. Die zal beslissen hoe het nu verder moet.

Thierry Goeman

Foto: WH
Ive Gödecke wordt op de luchthaven verwelkomd door een nichtje. Naast hem zijn moeder Ellen en haar man Yvan Berndtson. De stiefvader van Ive bleef elf maanden in Zuid-Afrika om Ive te helpen zijn ontvoerde dochtertje Jordan terug naar ons land te halen.