Mode

Mannelijke modellen mogen geen broek dragen op Abercrombie&Fitch-vliegtuig

Print

Mannelijke modellen mogen geen broek dragen op Abercrombie&Fitch-vliegtuig

De modeketen Abercrombie & Fitch ligt al geruime tijd onder vuur. Het label zou racistisch te werk gaan, door mannen als seksobjecten naar voor te schuiven. Niets van aan vindt de keten zelf, maar nu is er een nieuw document gelekt waaruit het tegendeel blijkt.

Piloot Michael Bustin, 55 jaar oud, werd twee jaar geleden ontslagen als bestuurder van het bedrijfsvliegtuig van Abercrombie&Fitch. Reden? Hij volgde de opgelegde regels niet. Al bleken die regels zelf niet erg koosjer te zijn. Zo vroeg directeur Mike Jeffries dat zijn vliegtuigstaf gladgeschoren was, een poloshirt van Abercrombie droeg, enkel boxers en geen broek, flip-flops en een klein beetje parfum van de keten zelf.

De piloten mochten een Abercrombie jeans, poloshirt, flip-flops, trui en een winterjas aandoen, maar enkel als de temperatuur onder een bepaalde grens zakte. De flip-flops waren ten alle tijden verplicht. Wanneer men het bestek hanteerde moest het personeel zwarte handschoenen dragen, bij het opzetten van de tafel witte handschoenen. Bij het terugkeren moest het liedje Take Me Home door de boxen schallen, er moest altijd een speciaal plaatsje voorzien worden voor de drie honden van Jeffries en het blaadje wc-papier moest altijd netjes en strak hangen en geen plooitjes vertonen.

Photo News

Niet te missen