Eerste Belgische optreden operaster Placido Domingo in Hasselt

Print
Eerste Belgische optreden operaster Placido Domingo in Hasselt

Eerste Belgische optreden operaster Placido Domingo in Hasselt

Hasselt - Zanger, dirigent en operafenomeen Placido Domingo komt op 23 juni 2013 naar Hasselt voor een unieke avond. Tijdens zijn allereerste concert in België zal de wereldberoemde tenor muzikale assistentie krijgen van 70 à 90 Belgische muzikanten van het Orkest der Lage Landen, zo is vrijdag vernomen op een persconferentie in de gebouwen van "presenting partner" verzekeraar Ageas.

Placido Domingo zong maar liefst 140 verschillende rollen in meer dan 3.600 voorstellingen. Zijn meer dan honderd opnames van volledige opera's, compilaties van aria's, duetten en crossover discs hebben hem twaalf Grammy Awards opgeleverd, waarvan drie Latin Grammy's. De man won ook nog twee Emmy Awards.

Sopraan

De avond in de Ethias Arena Hasselt wordt een mix van zijn repertoire waarin operaklassiekers niet zullen ontbreken. De keuze van de sopraan moet wel nog bepaald worden. "Het wordt een concert voor iedereen en niet voor een paar enkelingen", aldus dirigent Walter Proost van het Orkest der Lage Landen.

Ticketprijzen variëren van 55 tot 245 euro. De voorverkoop start vrijdag om 18 uur via www.teleticketservice.com of 070 345 345.

Belga

Foto: PN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio