thumbnail: null
thumbnail: null

Aagje Vanwalleghem bezoekt biologische moeder na 17 jaar: "Het was heftig"

Ex-turnster Aagje Vanwalleghem heeft haar biologische moeder nog eens gezien. Het was al 17 jaar sinds hun laatste ontmoeting. "Het bezoek was kort maar heftig", vertelt ze.

jlenaerts

De 24-jarige Vanwallegehem werd in 1987 in het Braziliaanse San Luis als Ana Maria Pereira da Silva geboren. Zij werd vier maanden na de geboorte afgestaan. Haar moeder had onvoldoende middelen om haar een goed leven te bieden. "Ik heb die beslissing altijd begrepen en gerespecteerd", zegt ze in een krant van De Persgroep.

Zij heeft haar biologische familie nog eens teruggezien toen ze 7 jaar was. Zo'n 2 jaar geleden zocht haar biologische zus contact op via Facebook. Door het hernieuwde contact wilde ze haar familie nog eens terugzien, vooral omdat haar grootmoeder met gezondheidsproblemen kampt. Vanwalleghem leerde Portugees spreken, maar een ontmoeting vond nog niet plaats. Door haar drukke carrière vond ze geen geschikt moment. Bovendien wilde ze niet alleen naar Brazilië afreizen. Daarom schakelde ze het vtm-programma 'All You Need is Love'. "Ik ben altijd grote fan geweest. Misschien omdat ik me vaak in de verhalen herken. Ik voel me verwant met al die mensen die op zoek zijn. Toch heb ik lang getwijfeld om hen te contacteren. Misschien leek het wel alsof ik 'op kosten van de vtm' een reisje wilde maken, maar zo zat het dus niet in elkaar."

Cadeautje

In het voorjaar kwam de reis dan toch tot stand. Zij ontmoette haar grootmoeder, haar biologische mama, haar oudere broer en oudere zus. "Mijn moeder heeft geprobeerd de 24 verloren jaren op 2 dagen in te halen. Ze is speciaal naar de markt getrokken om een cadeautje te kopen en ze stond er ook op mij een zelfgemaakt middagmaal te serveren. Ze wilde voor één keer met haar 3 kinderen samen aan tafel gaan. Ze heeft me de hele tijd aangekeken alsof ze mij nooit meer zou terug zien", klinkt het in het dagblad. De voormalige turnster hoopt snel nog eens naar Brazilië te reizen.

De aflevering van 'All You Need is Love' met Aagje Vanwalleghem is op 25 oktober te zien op vtm.

Beeld: Photonews