Klaas Vantornout is de sterkste in Ardooie

Klaas Vantornout (Sunweb-Revor) heeft donderdag de 18e editie van de Internationale Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie op zijn naam geschreven.

jrosquin

De 30-jarige Vantornout haalde het afgescheiden van Belgisch kampioen Sven Nys (Landbouwkrediet) en wereldkampioen Niels Albert (BKCP-Powerplus).

Het waren Sven Nys en Klaas Vantornout die in de tweede ronde de rest van het deelnemersveld achter zich lieten. Zij kregen het vijftal met Sven Vanthourenhout, Bart Wellens, Niels Albert, Rob Peeters en de Nederlander Patrick van Leeuwen in de achtervolging. Halfkoers zonderde Nys zich even af. Hij kreeg wat verderop het gezelschap van Niels Albert en Klaas Vantornout. Bart Wellens en Rob Peeters sloegen tijdens de achtervolging de handen in elkaar. De verstandhouding bij de drie bleef opperbest en Wellens slaagde erin, op een ronde van het einde, de kloof te verkleinen tot 12 seconden.

In volle finale, tijdens een loopstrook, versnelde Klaas Vantornout. Niels Albert haakte als eerste af en ook Sven Nys moest de West-Vlaming op een gegeven moment laten gaan. Klaas Vantornout haalde het dan ook afgescheiden voor de Belgische kampioen die in Ardooie voor de derde opeenvolgende keer genoegen moest nemen met de dichtste ereplaats. Wereldkampioen Niels Albert moest nog 40 seconden prijsgeven op Vantornout. Bart Wellens finishte als vierde. Rob Peeters werd vijfde.

Foto: PN Klaas Vantornhout

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer