"Overal terug stemmen met potlood en papier"

Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) wil in 2014 liefst terug overal met potlood en papier laten stemmen. "Problemen met stemcomputers zijn geen details meer", tweette hij donderdag, na berichten over onbekende kandidaten die dankzij de specifieke wijze van stemmen met de stemcomputers onverwacht veel voorkeursstemmen kregen.

tmas

"De verkiezingen zijn de hoeksteen van onze democratie, maar ik heb het gevoel dat er vroeg of laat iets serieus zal mislopen", verduidelijkt Bogaert aan Belga, onder meer ook verwijzend naar de problemen met USB-sticks in Brugge. "De besparingen wegen in mijn ogen niet op tegen de risico's."

De uitspraken van Bogaert vallen extra op omdat net hij als staatssecretaris voor Ambtenarenzaken ook bezig is met de digitalisering van de overheid. "Het is net vanuit die ervaring en nuchterheid dat ik oproep tot voorzichtigheid", aldus de CD&V'er. "Ik zie heel veel goeie wil en mensen die duizend keer getest hebben, maar vaak loopt het vroeg of laat toch eens fout."

Belga Foto Belga

Aangeboden door onze partners