Anonymous onthult pester die Amanda Todd tot wanhoopsdaad dreef

Het hackerscollectief Anonymous heeft persoonlijke details over Kody Maxson, de vermeende pester van Amanda Todd (15), de wereld ingestuurd. Het meisje maakte vorige week een einde aan haar leven na aanhoudende pesterijen. Een maand eerder had ze haar verhaal verteld in een videoboodschap. Anonymous lekte onder andere de geboortedatum en het adres van de man.

tmas

CTV News ging aan de hand van de informatie van Anonymous op zoek naar Maxson, die eerder al terechtstond voor zedenfeiten met kinderen. Hij vertelde de zender dat hij inderdaad bevriend was met Amanda, die hij online ontmoet had, maar dat de beschuldingen aan zijn adres niet kloppen. Volgens de man, die naar eigen zeggen "een bekend hacker" is, zou een 26-jarige man uit New York Amanda gepest hebben.

Maxson krijgt alvast steun van zijn moeder, die iedereen vraagt haar zoon met rust te laten. De lokale politie stelt dat er nog steeds geen harde bewijzen zijn tegen Maxson.

Lees ook: Meisje (15) vertelt in video over pesterijen en stapt uit het leven

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be.

Foto Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer