"Blij dat we achteraan de nul houden"

De Rode Duivels moesten er op wachten tot na de rust, maar boekten uiteindelijk een verdiende thuiszege tegen Schotland in WK-kwalificatiegroep A. Na de 1-0 van Benteke in de 69e minuut legde kapitein Vincent Kompany amper twee minuten later de eindstand vast na een knappe actie en dito goal.

ikerremans

"Het maakt met niet zoveel uit dat ik scoorde, het is een goal voor de ploeg en ik ben trouwens even blij dat we achteraan de nul houden", reageerde 'Vince the Prince'. "We moesten inderdaad lang op de eerste goal wachten, maar aan de andere kant was hun enige kans een vrije trap. In de rust hebben we dan ook gezegd dat we gewoon rustig moesten blijven, en dat hebben we ook gedaan."

De goal van Benteke, na een assist van opnieuw De Bruyne, bevrijdde het Koning Boudewijnstadion na vooral in de eerste helft een resem gemiste kansen. "Eens die eerste goal er was, wist ik dat er nog meer in zat. Ik vond dat we vandaag heel dominant speelden, bij momenten had ik het gevoel dat je ons welke ploeg ook mag voorschotelen. En de supporters waren opnieuw geweldig", besloot de kapitein.

Trots

Bondscoach Marc Wilmots was trots op zijn Rode Duivels. "Mijn spelers hebben bijna de perfecte eerste helft gespeeld. We creëerden acht open kansen en gaven achteraan zo goed als niets weg. De Schotten konden enkel dreigen via twee vrije trappen. Ik zag heel veel druk naar voor, alleen het verdiende doelpunt ontbrak in die eerste helft", stelde Wilmots.

"Bij de rust heb ik mijn spelers opgedragen om geduldig te blijven. Ik voelde echt dat dat doelpunt wel zou vallen. Dat lukte en ik ben echt tevreden over de manier van spelen vandaag", klonk het.

"Mijn job"

Thibaut Courtois behoedde de Duivels in de eerste helft van een onverdiende achterstand met een prachtige redding op een vrije trap. "Ik wist vooraf al dat ik weinig werk zou hebben en zij zich zouden ingraven", aldus de keeper. "We hebben gewacht en zijn goed blijven voetballen. Die vrije trap moest ik met mijn linkerhand eruit zwieren, maar het is gewoon mijn job om die eruit te halen."

Net als kapitein Vincent Kompany is Courtois ook blij dat België opnieuw de nul kon houden. "We krijgen in vier matchen maar 1 goal tegen, we hebben echt een goede defensie. Het klikt ook tussen mij en de verdedigers. Op de volgende kwalificatiematch is het nu wachten tot maart. Iedereen kan zich nu weer focussen op zijn club, en in maart staan we er terug", beloofde de Limburger.

Foto ISOsport