thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sterke Duivels verzilveren kansen na de rust: 2-0 (fotoalbum)

De Rode Duivels hebben hun vierde WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland in het eigen Koning Boudewijnstadion met 2-0 gewonnen. De Belgen stapelden in de eerste helft de kansen op, maar gingen toch de rust in zonder doelpunt. In de 69e minuut zorgde Benteke voor de verlossende treffer, amper twee minuten later maakte Kompany er 2-0 van. Met tien punten op twaalf houden de Duivels hun kwalificatiekansen voor het WK van 2014 in Brazilië gaaf.

ikerremans

Duiveluitdaging 3: Macedonië en Kroatië winnen in groep Rode Duivels

Marc Wilmots koos ervoor om Eden Hazard op de bank te laten en Dries Mertens te laten starten. Toby Alderweireld kreeg wel een plaats in de basiself.

De Belgen hadden in de eerste helft tal van kansen om te scoren. Dries Mertens miste in de eerste helft tot drie keer toe zijn kans om de Belgen op voorsprong te brengen. Ook Chadli, Dembélé en Benteke raakten niet voorbij de Schotse goalie McGregor.

De Schotten konden enkel dreigen op stilstaande fases, maar ook Thibault Courtois stond stevig in het doel. Hij zorgde voor de redding bij twee vrije trappen van Maloney en Commons. De Duivels gingen met veel gemiste kansen, maar zonder doelpunt de rust in.

Meteen na de pauze, met Hazard in de ploeg bij de Belgen ten koste van Dembélé, kopte Benteke eerst nog op de lat, maar de bevrijdende 1-0 viel er dan toch in de 69e minuut, toen diezelfde Benteke een perfecte voorzet van De Bruyne in doel knikte. De Duivels hadden eindelijk wat ze verdienden en amper twee minuten later stond de 2-0 al op het bord, na een knappe actie en dito schot van kapitein Vincent Kompany.

Eerder op de avond haalde Kroatië het in dezelfde groep met 2-0 van Wales en ging Servië met 1-0 onderuit bij Macedonië. In de stand leiden de Belgen en de Kroaten met 10 punten. Dan volgen Servië (4), Macedonië (4), Wales (3) en Schotland (2).

De vijfde speeldag in groep A staat pas op 22 maart 2013 geprogrammeerd. De selectie van bondscoach Marc Wilmots trekt dan naar Macedonië.

Lees ook: Rode Duivels leiden fans rond (video)

Foto Belga