'Offline' sluit internationale competitie Filmfestival af

Het langspeeldebuut 'Offline' van Peter Monsaert is dinsdagavond afsluiter op de internationale competitie van het Filmfestival Gent. Een vijfkoppige internationale jury maakt woensdagmiddag bekend welke van de vijftien competitiefilms in de prijzen vallen.

ikerremans

Samen met regisseur Peter Monsaert, kwamen hoofdrolspelers Anemone Valcke en Wim Willaert in het reclamewagentje uit de film 'Offline' naar de rode loper voor Kinepolis Gent. Op de première waren cast en crew alsook Triggerfinger aanwezig, die voor het eerst een soundtrack leverde. 'Offline' gaat over een hersteller van wasmachines die na zeven jaar gevangenis terug de draad wil opnemen.

In de internationale competitie zitten overigens drie Belgische films: naast 'Offline' van Monsaert ook 'La Cinquième Saison' van Peter Brosens en Jessica Woodworth en 'Kid' van Fien Troch.

De internationale jury bestaat uit regisseur, scenarist en filmdocent Bavo Defurne, misdaadauteur Bavo Dhooge, schrijfster en filmmaakster Xiaolu Guo en componist Abel Korzeniowski. Juryvoorzitter is de Britse journaliste en filmcritica Joan Dupont (International Herald Tribune).

Die jury reikt woensdagmiddag twee prijzen uit: "De Grote Prijs voor Beste Film" en de "Georges Delerue Prijs voor de Beste Muziek". Aan elke prijs is een distributiepremie en een mediacampagne verbonden om de film in de bioscoop te ondersteunen.

Overigens worden woensdag ook de prijzen voor de twee kortfilmcompetities uitgereikt. De "National Lotery Award For Best Belgian Student Short" zal gaan naar de beste Belgische studentenkortfilm, de "Competition For European Shorts" bekroont de beste Europese kortfilm met "The Prix EFA Ghent".