Supporters kunnen Rode Duivels via webcam live aanmoedigen

Het Koning Boudewijnstadion krijgt dinsdagavond tijdens de WK-kwalificatiematch van België tegen Schotland een primeur: supporters die niet in het stadion zijn, zullen de Rode Duivels toch live kunnen aanmoedigen. Webcambeelden van die supporters zullen tijdens de match immers live op het groot scherm in het stadion getoond worden.

jatimmermans

De actie kadert in de zogenaamde Duiveluitdagingen, waarbij supporters voor elke match van de Belgen een opdracht krijgen. Brengen ze die tot een goed einde, dan volgt een tegenprestatie van de voetballers.

Voor het tweeluik tegen Servië en Schotland moesten de fans 1.000 stadions oprichten, een taak die al zes uur na de lancering van de nieuwe uitdaging was volbracht. In totaal werden er meer dan 2.000 stadions geregistreerd via de facebookpagina van de Rode Duivels.

De supporters krijgen nu ook de kans om via webcam live in het Koning Boudewijnstadion te verschijnen. Daarvoor moeten ze de Skype-account van de Rode Duivels, 'belgianreddevils', aan hun Skype-contacten toevoegen, zo laat de KBVB dinsdag weten.

Foto: In café Den Hoek in het Antwerpse Berlaar zit de sfeer er al goed in

Foto Joren De Weerdt