Premie op hoofd van dader van moordpoging op 14-jarige Malala

Na de aanslag op de veertienjarige Malala Yousafzai heeft de Pakistaanse regering een premie van omgerekend bijna 800.000 euro uitgeloofd voor de woordvoerder van de taliban. Minister van Binnenlandse Zaken Rehman Malik kondigde dinsdag tijdens een bezoek aan de Swatvallei een beloning van 100 miljoen roepie aan voor de arrestatie van de woordvoerder van de Pakistaanse taliban (TTP), Ehsanullah Ehsan.

ikerremans

De jonge activiste, die zich voor onderwijs voor meisjes inzet en daarmee alle waardebegrippen van de taliban overtreedt, werd een week geleden doelgericht in het hoofd geschoten. Ehsan had in naam van de TTP de moordaanslag opgeëist.

Malik kondigde bovendien aan dat Malala met het ereteken Sitara-i-Shujaat zal onderscheiden worden. Deze "medaille van de moed" is gewoonlijk voor soldaten en politieagenten voorbehouden, die bijzondere dapperheid hebben bewezen.

De regering van de provincie Khyber-Pakhtunkhwa, waarin de Swatvallei ligt, heeft na de aanslag reeds een premie van 80.000 euro uitgeloofd voor wie de dader kan grijpen.

Foto Reuters

Meer over Pakistan