Koen Meulenaere verlaat Knack voor De Tijd

Print
Koen Meulenaere verlaat Knack voor De Tijd

Koen Meulenaere verlaat Knack voor De Tijd

Journalist Koen Meulenaere is nu ook officieel weg bij het weekblad Knack. De directie van mediagroup Roularta en Meulenaere hebben daarover een akkoord bereikt, zo wordt dinsdag meegedeeld door uitgeefdirecteur Jos Grobben. Hij gaat vanaf november aan de slag bij De Tijd.

Meulenaere had enkele weken geleden al zijn ontslag ingediend, nadat bekend was geraakt dat Jörgen Oosterwaal de nieuwe hoofdredacteur van Knack zou worden. Meulenaere, die vooral bekend is door zijn satirische column Bladspiegel, zou zich zorgen maken over het onafhankelijke imago van het blad. Oosterwaal had immers ook 'Patrick' gemaakt, het verkiezingsmagazine van de aftredende Antwerpse burgemeester Patrick Janssens.

Het ontslag van Meulenaere is ondertussen aanvaard, luidt het nu bij Roularta. Wat de getroffen regeling precies inhoudt kon niet worden meegedeeld.

Jos Grobben benadrukt dat het ontslag van de columnist geen kwaad bloed heeft gezet bij Roularta. "Koen Meulenaere had zeker grote verdiensten voor het blad. We zijn hem dankbaar voor alle jaren die hij hier heeft doorgebracht", aldus Grobben. "We wensen hem alle succes toe bij het vervolg van zijn loopbaan."

Samen met Meulenaere had ook Directeur strategie Rik Van Cauwelaert met ontslag gedreigd naar aanleiding van de vernieuwingsoperatie bij Knack. Met hem werd nog geen akkoord bereikt, aldus het bedrijf.

De Tijd

Vanaf november zal Meulenaere bij De Tijd een dagelijkse column verzorgen. Dat is dinsdag bevestigd door Isabel Albers, hoofdredacteur van de zakenkrant. "Het wordt iets helemaal anders dan Bladspiegel (de satirische column van Meulenaere bij Knack, nvdr.), maar hopelijk wel even scherp", luidt het.

Archieffoto Belga