thumbnail: null
thumbnail: null

"Frieda moest zich uitkleden om burgemeester te worden" (video)

Johan Sauwens (CD&V) is erg ontgoocheld dat hij de burgemeestersjerp verliest in Bilzen. "Door de verliezers van de verkiezingen, Open Vld en Pro Bilzen, elk 3 schepenen op 9 mandaten toe te kennen, heeft Frieda Brepoels zich moeten uitkleden om burgemeester te kunnen worden", zegt Sauwens op een persconferentie dinsdag.

fvranckx

"Ik ben verrast over de manier waarop deze anti-coalitie tegen CD&V tot stand is gekomen", zei Sauwens. "Ik moest dit nieuws vanmorgen op de radio vernemen. Dat onze coalitiepartner Pro Bilzen ons op deze manier laat vallen, getuigt van weinig fatsoen."

Sauwens hekelde ook de Open Vld. "Zij zijn de grote verliezers van deze verkiezingen, dus heeft de kiezer niet geluisterd naar hun negatieve stemmingmakerij. Dat zij en Pro Bilzen met elk 5 verkozenen nu beiden 3 schepen mag leveren, bewijst dat Frieda Brepoels zich heeft moeten uitkleden."

De uittredende burgervader geeft aan "constructief oppositie te zullen voeren" en zegt de politiek nog lang niet beu te zijn.

"Ik ga de eventuele gevoelens van rancune snel aan de kant zetten en mij iets meer bezighouden met het werk als Vlaams Parlementslid. Bovendien zullen mijn vrouw, kinderen en kleindochter blij zijn mij wat vaker te zien. Maar Bilzen ligt mij te na aan het hart om de vele dossiers die wij in gang hebben gezet zomaar los te laten."

"Ik heb de kiezer een alternatief beloofd. Nu toch samengaan met de burgemeester van de afgelopen 21 jaar zou niet geloofwaardig zijn", reageerde Brepoels eerder al.

Europa

Brepoels zelf heeft ondertussen ook al laten weten dat ze, zoals beloofd, het Europees parlement zal verlaten om zich volop te focussen op het burgemeesterschap.

"Beide jobs zijn niet combineerbaar, ik ben 57 jaar en hier ligt veel werk op de plank en ik heb maar zes jaar de tijd", zegt de N-VA-politica.

Brepoels zat bijna negen jaar in het Europees Parlement. Wie haar daar opvolgt, ligt nog niet vast.

Bekijk de reactie van Brepoels op TVL:

Belga Foto's TP

Meer over Frieda Brepoels