Robotfoto van dader tigerkidnapping diamantair verspreid

De politie en het parket van Antwerpen hebben een robotfoto vrijgegeven van één van de mannen die vorige week donderdag een diamantair en zijn vrouw hebben overvallen in Antwerpen.

ikerremans

Die donderdagavond, rond 21.15 uur, belde een man in kostuum aan bij de woning van het koppel aan de Quinten Matsijslei. Hij stormde daarop samen met twee gemaskerde en gewapende mannen het appartement binnen.

De daders bonden de vrouw van de diamantair vast in de woning terwijl de diamantair zelf werd gedwongen om mee te gaan naar zijn handelspand in de Hoveniersstraat in de Antwerpse diamantwijk. Hij kreeg een camera en hoofdtelefoon en moest ruwe diamanten uit zijn kluis halen en naar het Stadspark brengen.

Een klein uur later werd het koppel geboeid achtergelaten in hun appartement. Een vriend die 's avonds passeerde kon hen uiteindelijk bevrijden. Het koppel raakte niet gewond, maar verkeerde in shock. Er zou voor meer dan 10 miljoen euro diamanten gestolen zijn.

Er is nu een robotfoto gemaakt van de man in kostuum, hij droeg geen masker. De man is ongeveer 45 jaar. De kidnappers spraken Engels tegen hun slachtoffers maar tegen elkaar spraken ze een vreemde taal.

Wie inlichtingen heeft over de tigerkidnapping, kan zich wenden tot de onderzoekers via het gratis nummer 0800/ 30.30.0.