Nederlandse dj Afrojack breekt drum & bass af (video)

Heel wat liefhebbers van drum & bass zijn ontstemd over de uitspraken van de Nederlandse dj Afrojack. Die toonde zich geen al te grote fan van het muziekgenre, dat hij bestempelde als "hele snelle harde gabber-vage muziek".

jatimmermans

Nick van der Wall, zoals zijn echte naam luidt, was maandag te gast in de talkshow 'Pauw & Witteman' op VARA. Daar was hij niet mals voor de muziek van onder meer onze landgenoot Netsky en Skrillex. "Ik kan wel met de gekste drum & bass-plaat komen, dan gaat iedereen denken van ja, leuk. Wat moet ik ermee? Niks'. Je kunt aan je nummer een eigen moderne draai geven, maar het moet wel in de markt passen, aldus de dj."

Afrojack sleepte maandag nog een European Music Award (EMA) in de wacht. Het MTV-publiek vond hem in de categorie 'Best Dutch Act' beter dan onder meer dj Tiësto en Gers Pardoel.

Afrojack werd vorig jaar razend populair met zijn hit Give Me Everything, waarbij hij samenwerkte met Pitbull en Ne-Yo. De 25-jarige man uit het Zuid-Hollandse Spijkenisse was ook een tijdje samen met de Amerikaanse hotelerfgename Paris Hilton.

Bekijk hier de beelden: