De Clerck: "Van Quickenborne zocht terugvalpositie buiten regering"

Print
De Clerck: "Van Quickenborne zocht terugvalpositie buiten regering"

De Clerck: Van Quickenborne zocht terugvalpositie buiten regering

Stefaan De Clerck (CD&V) probeert het verlies van zijn burgemeestersambt in Kortrijk te verwerken. Niet hij maar Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wordt de nieuwe burgemeester van Kortrijk. "Omdat Van Quickenborne een terugvalpositie zocht", vertelde De Clerck vanochtend op het Radio 1-programma 'De Ochtend'.

Gisteren klonk De Clerck nog strijdvaardig op een persconferentie: "16.666 kiezers hebben gesproken maar ze hebben niet naar hen geluisterd. Maar dit geeft een nieuw soort energie die we halen uit de verontwaardiging. We gaan samen blijven werken voor alle inwoners van Kortrijk met een langetermijnvisie".

In een gesprek op de radio deed het CD&V-boegbeeld daar nog een schep bovenop. Hij sprak over een anti-campagne en de daaropvolgende anti-coalitie tegen hem en zijn partij.

Van Quickenborne wilde volgens hem koste wat kost burgemeester van Kortrijk worden "omdat zijn positie in de federale regering wat moeilijk lag". "Vincent zocht een terugvalpositie. Open Vld maakte er daarom een kanseliersverkiezing van en ik heb die gewonnen (De Clerck haalde 7.323 voorkeurstemmen, Van Quickenborne 7.132 stemmen, nvdr.)", aldus De Clerck.

Lees ook: Van Quickenborne wordt burgemeester

Foto's Belga