Kawashima zorgt voor rel tussen Japan en Franse tv-zender

Print
De sterke prestatie van Eiji Kawashima in de oefeninterland tegen Frankrijk krijgt een onverwacht staartje. Na een grap op France 2 over de Japanse doelman van Standard zit het er bovenarms op tussen Japan en het tv-station.

Vrijdagavond versloeg Japan in een vriendschappelijke wedstrijd in Parijs Frankrijk verrassend met 0-1. De bezoekers hadden hun zege vooral te danken aan Eiji Kawashima, die zich met tal van reddingen tot absolute uitblinker in het Stade de France kroonde.

Achteraf werd tijdens een analyse van de match op de Franse televisiezender France 2 een montage getoond waarbij Kawashima met vier armen werd afgebeeld. Presentator Laurent Ruquier vertelde er al grappend bij dat dit het 'Fukushima-effect' was.

De Franse humor schoot bij de Japanners in het verkeerde keelgat. Zij vonden de verwijzing naar de verschrikkelijke kernramp die het land in maart 2011 trof heel ongepast. Op een persconferentie in Tokio maakte regeringswoordvoerder Osamu Fujimura bekend dat de Japanse ambassadeur in Parijs een protestbrief heeft gestuurd naar France 2.Foto Reuters