Vlaams koppel in Venezuela slachtoffer van huurmoord

Een Vlaams koppel is op het Venezolaanse eiland Margarita op een brutale manier om het leven gebracht. Karel Maes (57), afkomstig uit het Kempense Veerle (Laakdal), en zijn vrouw Caroline Callaars (44) werden door huurmoordenaars afgemaakt in opdracht van de vader van Caroline.

jrosquin

Volgens de Venezolaanse politie werden Karel Maes en Caroline Callaars door huurmoordenaars omgebracht in hun hotel Villa Serena, op het ooit bij toeristen erg populaire Isla Margarita. "De lichamen werden zondagochtend gevonden", bevestigt Joren Vandeweyer van Buitenlandse Zaken. "Er zijn drie daders opgepakt, de uitvoerders van de moord. Ze hebben alles bekend. De opdrachtgever van de moord is de vader van Caroline Callaars. De zaak situeert zich in de familiale sfeer. De familie op het thuisfront is inmiddels verwittigd."

Naar verluidt wilde de vader van Caroline het hotel terug dat hij aan zijn dochter had geschonken en heeft hij daarom de huurmoordenaars op hen afgestuurd. Hij betaalde 450 euro voor de liquidatie. Karel en Caroline werden eerst gekneveld en vervolgens met een mes om het leven gebracht. Hun lichamen werden gevonden door hotelpersoneel. De politie heeft de vader van Caroline nog niet kunnen oppakken.

HHM