Duizenden kippen sterven na ongeval op E34

De hinder op de E313/E34 ten gevolge van een ongeval rond 03.30 uur op in Ranst in de richting van Turnhout, zal mogelijk nog aanhouden tot 13.00 uur. Bij het ongeval waar een vrachtwagen kantelde kwamen vermoedelijk 5.000 tot 6.000 kippen om het leven.

jrosquin

Een vrachtwagen, geladen met 8.000 kippen, kantelde er afgelopen nacht in de middenberm. Heel wat korven met kippen vielen uit de vrachtwagen. Het merendeel van de kippen zou om het leven zijn gekomen. De bestuurder moest bevrijd worden uit zijn cabine en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Intussen is de aanhangwagen recht getrokken en is ook de vrachtwagen uit de berm getakeld. Dat was een hachelijke onderneming omdat het voertuig liefst 10 meter naar beneden was geschoven en 25 meter van de rijbaan verwijderd lag. De aanhangwagen wordt nu gebruikt om de kippen in te plaatsen, waarna ze weggevoerd zullen worden. De chaos is groot omdat heel wat kippen nog vrij rondlopen in de berm en her en der eieren leggen. De rijbaan moet ook nog gekuist worden en de getakelde voertuigen moeten nog worden weggevoerd.

Het verkeer dat achter de plaats van het ongeval vast kwam te zitten, werd met mondjesmaat over de pechstrook doorgelaten. De rest moet nog steeds een omleiding volgen vanop de E313 in Massenhoven, om er via de N14 in Zoersel weer op te rijden.

Er staat nog steeds een file van enkele kilometers en ook richting Antwerpen is er sprake van een kijkfile.

Foto's en video: BFM

Bekijk de beelden: