Hartaanval velt man, vrouw sterft wanneer ze hulp biedt

Een koppel dat 59 jaar getrouwd was, is maandag dood aangetroffen op de oprit van zijn woning in Landegem (Nevele). Richard Poelman (90) kreeg een fatale hartaanval. Zijn vrouw Gabrielle (90) wilde helpen, maar viel en stierf door onderkoeling.

drombouts

Richard en Gabrielle zouden in 2013 zestig jaar getrouwd zijn. Maar maandag zijn ze beiden gestorven. Ze hadden geen kinderen en de jongste jaren waren beide partners erg op elkaar aangewezen.

Frisse lucht

“We zijn er zo goed als zeker van dat de man zondagavond naar buiten is gegaan. Mogelijk voelde hij zich niet goed en zocht hij wat frisse lucht. Buiten, op de oprit voor hun woning, heeft hij een hartaanval gekregen. Met fatale gevolgen”, zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens.

“De vrouw werd allicht ongerust omdat haar man maar weg bleef en niet reageerde op haar geroep. Ze is hem allicht gaan zoeken en is daarbij zelf zwaar ten val gekomen”, aldus Serlippens.

“De man overleed eerst maar de vrouw heeft nog enige tijd geleefd, zo blijkt uit het onderzoek van een wetsdokter. Waarschijnlijk is ze door onderkoeling om het leven gekomen.”

THIERRY GOEMAN

Foto Gianni Barbieux

Meer over Deinze