thumbnail: null
thumbnail: null

"Erik Van Looy wordt neergezet als een sullig persoon"

Als een rasechte Nederlandse raast ze door de spelshow De Slimste Mens ter Wereld. Cabaretière Paulien Cornelisse doet het verrassend beter dan al haar Nederlandse voorgangers, al heeft ze het moeilijk met BV's te herkennen. "Ik dacht dat Frieda Van Wijck echt een schooljuf was."

mgeysmans

"Ik had gehoord dat Bart De Wever zijn succes in het spelprogramma voor een stuk bij het lezen van het weekblad Dag Allemaal legde. Dus heb ik me door de makers van De Slimste Mens ter Wereld een stapel boekjes laten bezorgen. Dat bleek onbegonnen werk: als je triviale feiten leest over mensen die je niet kent, is dat dubbel triviaal", steekt Cornelisse van wal in een krant van Corelio.

"Af en toe is de humor in het spelprogramma extreem plat, maar ik kan er wel om lachen. De sfeer is wat melig, het past in de context. Je moet mee in die humor. Ik vind niet dat vrouwen bijzonder geviseerd worden. Die stylist Jani Kazaltzis moest ook al die grappen over homo's ondergaan. Zelfs presentator Erik Van Looy wordt een beetje neergezet als een sullig type, hij moet daar ook in mee."

Photo News