Janssens: "Ik ga door rouwproces"

Print
Janssens: "Ik ga door rouwproces"

Janssens: Ik ga door rouwproces

"Ik voel mij als een kapitein van een schip dat zware averij heeft opgelopen na een grote storm." Zo reageerde Patrick Janssens op het nieuwe praatprogramma op Eén Café Corsari. Hij benadrukte ook dat de kans "extreem klein" is dat hij in de bestuursploeg van Bart De Wever treedt.

"Slecht." Dat was het korte maar duidelijke antwoord van Patrick Janssens op de openingsvraag van presentator Freek Braeckman hoe het er mee gaat daags na de verkiezingsnederlaag. "Ik en mijn hele ploeg gaan door een rouwproces. Het is een collectief gevoel van verdriet, maar er zijn altijd ergere dingen in het leven."

Janssens sliep in de nacht van zondag op maandag wel wat, maar onrustig. "Ik had toch een paar 'bollekes' meer op dan gewoonlijk", gaf hij toe.

Wat de verre toekomst brengt is nog onduidelijk, maar voor de komende dagen is zijn missie wel geweten. "Ik voel me als de kapitein van een schip dat zware averij heeft opgelopen na een zware storm. Het is nu aan mij om dat schip veilig in de haven te krijgen en de mensen aan land te krijgen."

Telefoontje De Wever

Bart De Wever had op de verkiezingsavond al telefonisch contact gezocht met Janssens, maar wilde daar zelf niets over kwijt. De afscheidnemende burgervader was iets loslippiger. "De Wever vroeg mij met wie hij van onze partij contacteren moest opnemen voor de onderhandelingen. Ik zei dat hij mij mocht bellen", verklapte Janssens.

De kans bestaat dus dat Janssens wel zal onderhandelen met De Wever, maar de kans dat hij in de bestuursploeg van de N-VA'er zal zitten is "extreem klein". De gesprekken zullen ook "niet gemakkelijk zijn na een agressieve periode waarin er van beide kanten geen mooie dingen over elkaar zijn gezegd."

Geen dikke vrienden

Janssens ging nog verder. "De Wever en ik zijn geen dikke vrienden, daar moeten we niet flauw over doen. We zijn heel verschillende types mensen en zullen bijvoorbeeld nooit samen op café een pint gaan drinken."

Foto: Janssens in Café Corsari met naast hem Jeroen Meus en helemaal links Freek Braeckman