thumbnail: null
thumbnail: null

Vier familieleden dood na klap tegen dronken bestuurder

In het West-Vlaamse Vichte, een deelgemeente van Anzegem, is maandagavond een zwaar verkeersongeval gebeurd. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. De bestuurder reed te snel en was onder invloed. Dat bevestigt persofficier Michaël Vanden Heede van de politiezone Mira.

jrosquin

Het ongeval gebeurde omstreeks 23.30 op de Harelbekestraat. "Een 35-jarige Vichtenaar reed met zijn Audi richting Ingooigem toen hij plotseling de controle over het stuur verloor", aldus Vanden Heede. "Het voertuig raakte de middenberm en botste frontaal op een ander voertuig, dat uit de andere richting kwam".

De klap was bijzonder hevig. Brokstukken lagen over tientallen meters verspreid over het wegdek. Het menselijk leed was nog zoveel groter. In de aangereden Mercedes zaten vijf mensen. De 28-jarige bestuurder A.A., de 54-jarige K.D. uit Ronse, de 24-jarige F.A. uit Kuurne en haar vier maanden oude baby B.G. stierven ter plaatse aan hun verwondingen. De 3-jarige B.G., het broertje van de overleden baby, raakte zwaargewond maar is niet in levensgevaar.

K.V., de veroorzaker van het ongeval, bleef ongedeerd. De man bleek onder invloed van alcohol en reed volgens de verkeersdeskundige van het parket in Kortrijk ruim 90 km/h waar hij maar 50 km/h mocht. Hij moest z'n rijbewijs inleveren en werd aangehouden.

Het parket bevestigt dat de man ook in het verleden al werd veroordeeld voor alcoholintoxicatie.

Belga