'Zet die ploat af!' al duchtig gepersifleerd (video)

Bart De Wever heeft met zijn N-VA in Antwerpen en heel Vlaanderen een overwinning geboekt bij de gemeenteraadsverkiezingen die hij zelfs in zijn stoutste dromen niet kon verhopen. In zijn overwinningsroes bleef de toekomstige burgemeester van Antwerpen toch nog even zijn nukkige zelve.

jrosquin

De Wever en de andere N-VA-topfiguren werden naar het podium van de Zuiderkroon begeleid op de luide tonen van 'Happiness' van Sam Sparro. Toen De Wever aan zijn speech wilde beginnen bleef het nummer achter schallen door de boxen.

De Wever kon zijn ergernis niet onderdrukken en riep luidop: "Zet die ploat af! We zijn rechtstreeks in het nieuws, komaan seg!"

De uitbarsting van De Wever werd meteen een onwaarschijnlijke internethype. In een mum van tijd werd er een facebookgroep opgericht die maandag rond 11.00 uur al meer dan 33.000 leden verwierf. Hier kan u enkele persiflages zien:

Bent u zelf al gaan knippen en plakken met "Zet die ploat af!"? Heeft u zelf een persiflage gemaakt van het moment? Laad uw creatie op via deze upload.

Bekijk het geestige fragment:

Op het net circuleren zetten intussen al tal van remixen op het fragment. Bekijk er hier enkele:

Hardstyle remix:

De Wever feat. La Esterella:

Gangam Style remix:

www.facebook.com/zetdieploataf

Lees ook: DJ The Magician misnoegd dat N-VA zijn remix koos