Legear: "Ga leren om defensief te rijden"

Print
Legear: "Ga leren om defensief te rijden"

Legear: Ga leren om defensief te rijden

Voetballer Jonathan Legear heeft dinsdagnamiddag in Luik een persconferentie gegeven na zijn crash in een tankstation in Tongeren. Hij wil zich inzetten om in de toekomst defensiever te gaan rijden.

Legear werd op de persconferentie geflankeerd door rallypiloot Marc Duez en voorzitter Dominique Hermans van de vzw Responsibility Experience Defensive. "Ik ga meewerken in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers", zei hij. ""Rallypiloot Marc Duez zal mij leren hoe ik defensief met de auto moet rijden."

De ex-Anderlechtspeler zal ook samenwerken met de vzw Responsibility Experience Defensive. "98% van de mensen die bij ons langskwamen zijn in de vijf jaar nadien niet hervallen", vertelde Dominique Hermans, voorzitter van de vzw.

"Het wordt tijd dat ik verander"

De 25-jarige middenvelder wil zijn levenswijze drastisch veranderen. "Door dit ongeluk heb ik België in een slecht daglicht geplaatst", klonk het bij de Luikenaar. "Het wordt tijd dat ik verander, ik wil me voorbeeldig gedragen vanaf nu."

"Sinds zondag voel ik me niet goed. Het belangrijkste in dit alles is niet mijn carrière, maar dat ik me inzet om het rijden onder invloed tegen te gaan. Ik ga niet meer drinken als ik moet rijden."

Lees ook:
Legear: "Ik was niet stomdronken"

"Ik betaal alles wel" (video)
Kosten Porsche Legaer geschat op 15.000 euro

Foto TP