Jonge poes gered door gedreven dierenarts

Print
Jonge poes gered door gedreven dierenarts

Jonge poes gered door gedreven dierenarts

Bilzen -

Twee maanden geleden, tijdens haar dagelijkse boswandeling met haar 2 honden, vond Maja C. een zwaargewonde kitten onder de struiken naast het bospad. Het diertje werd voor onderzoek meegenomen naar dierenarts Inge Boere. Zij stelde een bekkenbreuk, een dijbeenbreuk en gebroken tenen vast.

De verwondingen waren waarschijnlijk het gevolg van het weggooien van het poesje uit een voorbijrijdende wagen of een aanrijding.

Op een paar weken tijd onderging de jonge poes twee zware operaties: tijdens de eerste werd haar gebroken dijbeen gedeeltelijk verwijderd, bij een volgende werd het gescheurde buikvlies gedicht.Beide operaties verliepen voorspoedig en de kitten herstelde vlot.
Vorige week ging het plots weer mis. Het poesje weigerde te eten en ongerust ging haar baasje terug naar de dierenarts.
Na het nemen van RX-foto’s bleek haar middenrif gescheurd. Daardoor waren al haar organen naar de borstkas verschoven, wat de ademhaling ernstig belemmerde. Een zoveelste spoedoperatie drong zich op.
Helaas bleek de dierenarts niet uitgerust met een beademingstoestel om deze delicate operatie veilig uit te voeren. Ze verwees Maja dan ook door naar een dierenkliniek.
Omdat Maja daar een nare ervaring beleefde met haar hond weigerde ze er met de jonge kat naartoe te gaan.
Toch wilden zowel de dierenarts als haar baasje alles op alles zetten om de onfortuinlijke kitten te redden.Maja kreeg dierenarts Inge Boere overtuigd om de risicovolle operatie toch zelf uit te voeren.Het waren voor iedereen spannende momenten. Vooral het manueel beademen tijdens de operatie vereiste een enorme aandacht en concentratie.
De kleine poes heeft het inmiddels gehaald en is inmiddels springlevend weer thuis.
Dierenarts Inge Boere:”Het was de meest spectaculaire operatie uit mijn 20-jarige carrière. We hebben er zelf heel veel van geleerd. Ik ben heel trots dat de poes het heeft gehaald.

Maja C. en haar kleine poes zijn dierenarts Inge Boere en haar assistente oneindig dankbaar voor hun medeleven en ongelooflijke inzet om deze kitten te redden.
En de kleine poes … die krijgt een mooie toekomst cadeau en beseft niet dat ze eigenlijk daarom één van de meest verwende poezen ooit is.

INGESTUURD DOOR Leentje Machiels


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio